Over Lore Vangenechten

Psychologisch consulent
ACT-practicioner


OPLEIDING EN ERVARING

Aan het einde van mijn studie als psychologisch consulente koos ik voor de specialisatie Psychosociale Rehabilitatie. Zo heb ik tijdens mijn opleiding verschillende mensen mogen ontmoeten die door omstandigheden de aarding met zichzelf en/of met de maatschappij verloren waren geraakt. Het bevorderen van de sociale inclusie is daarom voor mij een eerste belangrijke waarde om na te streven tijdens onze gesprekken. 

 

WERKWIJZEN

Als counselor hanteer ik methodieken uit verschillende stromingen. Concreet leerde ik tijdens mijn opleiding voornamelijk methodieken toepassen vanuit enerzijds de Cognitieve gedragstherapie, waarbij we samen de relatie tussen jouw gedachten, gevoelens en gedragingen gaan verkennen. Anderzijds leerde ik voornamelijk ook Motiverende gespreksvoering toepassen, een gekende techniek uit de Cliëntgerichte therapie, waarbij we vooraf een haalbaar doel vooropstellen en tijdens onze sessies samen op zoek gaan naar de beste weg ernaartoe.

Ik hecht enorm veel belang aan het verkennen van nieuwe inzichten. Daarom breid ik momenteel mijn kennis uit met de opleiding Acceptance and Commitment Therapy van Russ Harris. 

Wat voor mij écht belangrijk is? Dat we tijdens onze gesprekken allebei onze authentieke zelf kunnen zijn, zonder vooroordelen en onzekerheden.

 

TARIEVEN EN BETALING

Ik voorzie 50 min. per sessie en reken hiervoor 65 euro. Betalen kan cash of met Payconiq. Gelieve mij 24u op voorhand te verwittigen indien onze afspraak onverwachts niet kan doorgaan.

 

MAAK EEN AFSPRAAK

Ik ben aanwezig op maandagvoormiddag tot 14u en op dinsdagvoormiddag tot 14u



Maak een afspraak bij Lore Vangenechten
Via mail : vangenechten.lore@outlook.be